Από το Blogger.
RSS
Container Icon

O Πρέσβης της Ουκρανίας στην παρουσίαση «Το μυστικό της Σαρκοφάγου»


Ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Σεργίι Σουτένκο θα τιμήσει με την παρουσία και τον χαιρετισμό του την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Το μυστικό της Σαρκοφάγου» του Ουκρανού συγγραφέα Νίκολας Χόμιτς που θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 7 μ.μ. στο Public Συντάγματος, καθώς αποτελεί το πρώτο ουκρανικό μυθιστόρημα που μεταφράζεται στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης η βραβευμένη συγγραφέας της Ουκρανίας κ. Μαρία Βορόμπεη και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΛ-συγγραφέας κ. Ηλίας Παπακωνσταντίνου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η μεταφράστρια Οκσάνα Τερέσενκο, η εκδότρια-συγγραφέας Κάκια Ξύδη και ο ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Καρμοίρης.






Οπισθόφυλλο
Oι σκιές του παρελθόντος θαμμένες στους αιώνες, σχεδόν ξεχασμένες. Πόσο επικίνδυνο είναι να τις ενοχλήσεις;
Όταν οι αρχαιολόγοι ανοίγουν τη σαρκοφάγο του Γιαροσλάβ του Σοφού, τους περιμένει μια μεγάλη έκπληξη: τα λείψανα του Μεγάλου Πρίγκιπα του Κιέβου λείπουν. Μια παρέα φίλων αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο αγνοώντας τις συνέπειες…
Στους αναγνώστες παρουσιάζεται ένα ιστορικό πανόραμα από τον 11ο ως τον 21ο αιώνα. Ακολουθούμε τα ίχνη του Γιαροσλάβ του Σοφού από το Κράτος των Ρους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, κι από τη Σοβιετική Ένωση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τη σύγχρονη Ουκρανία. Τι συνδέει τον Μεγάλο Πρίγκιπα με την Άννα την Πορφυρογέννητη και τον Στάλιν; Και τελικά, πού βρίσκονται τα λείψανα του ηγέτη των Ρους του Κιέβου;
Το βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα του σύγχρονου Ουκρανού συγγραφέα Νίκολας Χόμιτς, «Το μυστικό της σαρκοφάγου», αποκαλύπτει τα μυστικά της αρχαίας και σύγχρονης ουκρανικής Ιστορίας.



Βιογραφικό

Ο Νίκολας Χόμιτς γεννήθηκε στην Ουκρανία όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Μετά την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή εργάστηκε ως γιατρός. Το 1986-1987 συμμετείχε στην εκκαθάριση του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ. Το πρώτο του βιβλίο  εκδόθηκε το 2011 και είναι μια συλλογή από ιστορίες και δοκίμια με τίτλο «Η νύχτα της γοργόνας». Το 2012 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Η ώρα». Το 2013 και το 2016 εκδόθηκαν αντίστοιχα δυο ιστορικά μυθιστορήματα (διλογία) – «Χώρος Χ - Η επικράτεια του ψέματος» και «Το μυστικό της σαρκοφάγου». Το 2018 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο από τη διλογία «Το μαύρο φεγγάρι» και αναμένεται το δεύτερο. Έχει αποσπάσει πολλές φορές διεθνή λογοτεχνικά βραβεία με κυριότερα από το «Warrior of light», «Don Quiijote» και από το  Magazine Rainbow.
Είναι μέλος της Εθνικής Ένωσης Συγγραφέων Ουκρανίας, ένας από τους διοργανωτές και μέλη της κριτικής επιτροπής του Πανουκρανικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για Παιδιά που ονομάστηκε Λέσια Ουκράινκα. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στη Σλοβακία.



Συγγραφέας: Νίκολας Χόμιτς
Τίτλος: Το μυστικό της Σαρκοφάγου
Σελ. 476 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 16 €
ΙSBN 978 618 5307 80 6
Ημερ. κυκλοφορίας 9/2019
Κωδικός: 19110

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου