Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Οι συγγραφείς της Πνοής διάβασαν και προτείνουν
$

Ζήτησα από τους συγγραφείς της Πνοής να προτείνουν για το καλοκαίρι δύο βιβλία που διάβασαν και ξεχώρισαν. Επίσης ζήτησα, το κείμενο του καθενός να μην ξεπερνάει τις 100 λέξεις. Άλλος υπήρξε λακωνικός, άλλος πληθωρικός, άλλος κατατοπιστικός, άλλος επιγραμματικός. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του. Αξίζει να τους διαβάσετε και …τα συμπεράσματα δικά σας.
Κάκια Ξύδη

Η νεαρή συγγραφέας Φρόσω Αποστόλου διάβασε και μας προτείνει:
«“Ψυχή Γραμμένη” του Κώστα Μπέζα, εκδόσεις Πνοή.
Όταν ένα βιβλίο με κερδίζει το καταλαβαίνω στις σελίδες που γυρνούν αβίαστα, στις λέξεις που ρουφάω, στη βοή του κόσμου που δεν ακούω πια γιατί ο συγγραφέας έχει καταφέρει να με ταξιδέψει πολύ μακριά. Αυτό ακριβώς συνέβη και με το έργο του Κώστα Μπέζα. Ο Κώστας μας μιλάει για την αγάπη της γιαγιάς, ένα θέμα το οποίο πρώτη φορά συναντώ σε βιβλίο. Εκείνος ένιωσε την ανάγκη να υμνήσει μια παρουσία που πολλοί από εμάς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και όπως γράφει και στο εξώφυλλο η αγάπη της κάποιες φορές είναι μεγαλύτερη από της μάνας. Αυτό το βιβλίο δεν θα σας αφήνει να το αφήσετε. Θα θέλετε να διαβάσετε και την τελευταία λέξη, να μάθετε και να μάθετε από τη γιαγιά Μαρία με την απέραντη σοφία της. 
“Ξεγελώντας το θάνατο” του Γιώργου Αθανασιάδη, εκδόσεις Αρμός.
Το βιβλίο αυτό, δεν είναι μόνο μια ιστορία για έναν άνθρωπο που ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο. Στις σελίδες του θα ταξιδέψετε σε μια άλλη Ελλάδα. Στην Ελλάδα της γειτονιάς, της αλάνας, της διασκέδασης. Θα δείτε ανθρώπους με αξίες που τιμούν τη φιλία, κι ένας από αυτούς είναι φυσικά ο Γιώργος! Θα ταξιδέψετε σε μέρη της χώρας μας και θα δείτε την Αμερική μέσα από τα νεανικά μάτια του. Θα γελάσετε με τα καμώματά του, θα θαυμάσετε τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό του και τέλος… θα νιώσετε την ανάσα σας να χάνεται από αγωνία».

&

Η συγγραφέας Βασιλική Αποστολοπούλου μας προτείνει:
«“Ψυχή Γραμμένη” - Κώστας Μπέζας, εκδόσεις ΠΝΟΗ. Ένα βιβλίο που με συνεπήρε, με άγγιξε βαθιά. Έζησα έντονα κάθε του λέξη και περπάτησα στις θύμησες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα. Μια αφήγηση που είναι πραγματική ποίηση δοσμένη σε πεζό αφού ο Κώστας Μπέζας καταθέτει την ψυχή του, την «ψυχή γραμμένη» του, όπως τον αποκαλούσε η γιαγιά του.
“Πουλί θα κάμω τη χαρά” - Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, εκδόσεις ΠΝΟΗ Κατάθλιψη. Ένας λαβύρινθος τρομακτικός. Η συγγραφέας με μεγάλη δεξιοτεχνία αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία μας οδηγεί στις σκοτεινές διαδρομές της ηρωίδας της και, μέσα από τον αγώνα της να βγει στο φως, μας στέλνει σημαντικά μηνύματα - όπως να αγωνιούμε λιγότερο και να χαιρόμαστε περισσότερο τη ζωή».

&

Ο συγγραφέας - σχεδιαστής μόδας Χρήστος Αναστασόπουλος μας προτείνει ξένη λογοτεχνία.
«Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχω διαβάσει 40 βιβλία. Τα περισσότερα ήταν υπέροχα, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω μονάχα δυο θα πρότεινα το “Ανατολικά της Εδέμ” του Τζον Στάινμπεκ, εκδ. Παπαδόπουλος.  Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ! Για τον Στάινμπεκ το μυθιστόρημα αυτό ήταν το μείζον έργο του και είπε γι’ αυτό: «Έχει όλα όσα κατάφερα να μάθω για την τέχνη της συγγραφής, όλη μου τη ζωή. Ό,τι άλλο έχω γράψει ως τώρα, ήταν απλώς μια άσκηση που με προετοίμαζε για το "Ανατολικά της Εδέμ"».
Και “Η μεταμόρφωση” του Φρανς Κάφκα, εκδ. Πατάκη. "Τα βιβλία που έχουμε ανάγκη είναι εκείνα που πέφτουν σαν το τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας" έγραφε ο Κάφκα λίγα χρόνια πριν από τη συγγραφή της "Μεταμόρφωσης", ενός έργου που ανήκει χωρίς αμφιβολία ακριβώς σ' αυτή την κατηγορία βιβλίων».


&

Λίγο μεγάλο το κείμενο που μου έστειλε η συγγραφέας Ελένη Αργυροπούλου, αλλά μπαίνω στον πειρασμό να σας το αναρτήσω όλο.
«Έχω διαβάσει πολλά βιβλία και κλήθηκα να προτείνω μερικά… Το τι αρέσει βέβαια στον καθένα είναι υποκειμενικό, και σίγουρα ανάλογα με τη διάθεση και τη φάση στην οποία βρισκόμαστε οι επιλογές μπορεί να διαφοροποιούνται. Επέλεξα ένα που διάβασα τελευταία και με έκανε να γελάσω πάρα πολύ. Συγγραφέας ένας νεοεμφανιζόμενος και πολλά, μα πάρα πολλά υποσχόμενος. Το παιδί του ακούει στο όνομα “Τουρίστες στην ομίχλη” και αυτός είναι ο Βαγγέλης Μαργιωρής. Θαρρείς πως έχεις μπροστά σου ένα βιβλίο μεταφρασμένο από ξένο, φευγάτο συγγραφέα, είναι όμως Έλληνας, κατοικεί στην Αθήνα και η γραφή του χαρίζει απλόχερα γέλιο. Αποκλείεται να πάρει κάποιος το βιβλίο του και να μην περάσει καλά. Ξάπλα στην παραλία, δροσερός καφές και τουρίστες στην ομίχλη. Προσοχή βέβαια να μην καθίσετε πολύ κοντά σε άλλες ξαπλώστρες που ο κόσμος θέλει να ηρεμήσει γιατί με τα γέλια σας θα τους ενοχλήσετε και μπορεί και να σας την πουν! Κατά τα άλλα χαλαρώστε και απολαύστε τις περιπέτειες-δοσμένες με ξεκαρδιστικό τρόπο-μιας παρέας ξένων που τολμούν να ταξιδέψουν στην… παραδεισένια Ελλάδα εν μέσω κρίσης, απεργιών, αλλαγών, ασυνεννοησίας. Μόνο που σκέφτομαι το βιβλίο, γελώ και θέλω να το ξαναδιαβάσω! Και φυσικά το προτείνω γιατί είμαι καλός άνθρωπος και θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου να γίνει διπλή και τριπλή! Και ακούω και από άλλους ανθρώπους που τους το έχω ήδη προτείνει τα ίδια! Καλό καλοκαίρι, λοιπόν με Βαγγέλη Μαργιωρή, από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ που σέβονται τον αναγνώστη και προσέχουν τα βιβλία από όλες τις απόψεις. Ξέρω πως γίνεται φοβερή δουλειά με επιμέλεια και διόρθωση, εύρεση εξωφύλλων κ.λπ. γιατί γι’ αυτούς το κάθε βιβλίο είναι μοναδικό και θέλει πολλή φροντίδα, πριν βγει στο φως.
Ένα άλλο βιβλίο που θεωρώ πολύ καλό για το καλοκαίρι είναι το “Έγκλημα και Ταλαιπωρία” επίσης από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ, γιατί το καλοκαίρι πρέπει να γελάμε, και αυτό που λείπει από τα παιδικά μας χρόνια και τη ζωή μας γενικά, αυτό που ξεχάσαμε να κάνουμε και όμως τόσο μας ομορφαίνει τη ζωή είναι το γέλιο! Ο συγγραφέας του είναι πανέξυπνος γεμάτος αστείες ατάκες και λογοπαίγνια. Η ιστορία που πλάθει είναι άκρως διασκεδαστική καθώς αποδίδεται με τον δικό του μοναδικό, αξεπέραστο χιουμοριστικό τρόπο. Θαρρώ πως τέτοια κείμενα, τέτοια βιβλία λείπουν σήμερα από τις βιβλιοθήκες του κόσμου, νιώθω πως λιγοστεύουν πλέον οι άνθρωποι που σε κάνουν να γελάς και επιζητάς στις παρέες σου για να νιώθεις όμορφα! Γεμίσαμε τοξικούς ανθρώπους που τα βλέπουν όλα πίσω από τα σκοτεινά γυαλιά τους και τα σκονισμένα τους γραφεία και μιλούν τοξικά και μας μεταφέρουν αρνητική ενέργεια και λίγο την εσωτερικεύουμε και τη μεταδίδουμε. Τι όμορφο όμως να γυρίσουμε τον διακόπτη και να αρχίσουμε να συναναστρεφόμαστε μόνο με θετικούς ανθρώπους και τα γραπτά τους! Τι όμορφο να ταξιδεύουμε με εισιτήριο τις λέξεις σε χαρούμενες, ξέγνοιαστες μεριές του κόσμου, να τρυπώνουμε ανάμεσα σε παρέες και ντετέκτιβ, να μαντεύουμε τη συνέχεια, να γελάμε, να γελάμε, να γελάμε…
Κλείστε την πόρτα στον αρνητισμό και ανοίξτε ένα βιβλίο. Αυτό το καλοκαίρι εμπιστευτείτε για σύντροφό σας ένα καλό βιβλίο, Βασίλη Καραναστάση, Βαγγέλη Μαργιωρή και δεν θα μετανιώσετε! Καλές βουτιές στη θάλασσα και τη διασκέδαση».

&

Ο νέος συγγραφέας από τη Σπάρτη Χάρης Βασιλάκος μας προτείνει αστυνομική λογοτεχνία.
«Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα αστυνομικά μυθιστορήματα και το βιβλίο που με συνεπήρε πρόσφατα ήταν αυτό της Ευτυχίας Γιαννάκη, το οποίο φέρει τον τίτλο “Στο πίσω κάθισμα”, εκδ. Ίκαρος. Ευφυές, καλογραμμένο, βγαλμένο από μια αυθεντική εποχή έργων μυστηρίου. Αισθάνεσαι ότι ο κεντρικός ήρωας κι αστυνομικός, Χάρης Κόκκινος, ήρθε για να μείνει! Ανατροπή στην ανατροπή και μια πλοκή που σε καθηλώνει! Το δεύτερο βιβλίο με το οποίο ανέπτυξα ιδιαίτερη σχέση είναι το “Την Κυριακή έχουμε γάμο” του Γιάννη Ξανθούλη, εκδ. Διόπτρα. Δεν το συμπάθησα από την αρχή! Εκτίμησα πολύ τις περιγραφές, αλλά κάτι δεν με ωθούσε να το διαβάσω! Έπεσε δεύτερη φορά στα χέρια μου και τελικά έγινε ένα από τα αγαπημένα μου! Δουλεμένες εικόνες, φοβερή αποτύπωση της προσωπικότητας των ηρώων και βαθύς λόγος με αντίστοιχα νοήματα!»

&

Δείχνοντας καθαρά την προτίμησή του στην ποίηση ο συγγραφέας-ποιητής Αλέξανδρος Δαμουλιάνος μας προτείνει δύο ποιητικές συλλογές:
«“Tα αγάλματα και οι ψυχές”, εκδ. Καστανιώτης 2016, του ποιητή Βαγγέλη Χρόνη γιατί δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο θαρραλέα διατύπωση της μεγάλης αλήθειας και ανατέλλοντος ονείρου στον στίχο “Στο κάποτε του μέλλοντος η ανυπαρξία της σκέψης ίσως δεν αμφισβητηθεί”.
Η Ελλάδα ταξιδεύει ολοένα ταξιδεύει”, εκδ. Ιωλκός 2017, ποιητική ανθολογία, σε επιμέλεια και ανθολόγηση Θανάση Θ. Νιάρχου, ένας άριστος οδηγός για τα, απίστευτης άγριας ομορφιάς, τοπία μιας Ελλάδας ποιητικής».

&

Η συγγραφέας ΧρύσαΖανεσή-Αλεξάκη μας λέει:
«Διαβάζοντας αρκετά βιβλία στον ελεύθερο χρόνο μου με συνεπήραν αρκετά μυθιστορήματα παλιών και νέων συγγραφέων. Τον τελευταίο χρόνο ξεχώρισα αρκετά. Δυο όμως αποτυπώθηκαν έντονα στο μυαλό μου και τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι το “ΣΟΒΟΦ: Ο κινούμενος ήλιος” - εκδ. Πνοή της Λέττας Βασιλείου και το “Πουλί θα κάνω την χαρά” - εκδ. Πνοή της Μαρίας Πρινάρη Καρκαβατσάκη».

&

Η ποιήτρια Μαρία Ιατρίδη έχει μια ποιητική πρόταση για μας.
«Διάβασα την ποιητική συλλογή της Ευτυχίας Μισύρη με τίτλο: “Ταξίμια” από τις εκδόσεις Πνοή και σας προτείνω να ταξιδέψετε κι εσείς στις σελίδες της. Μιλάει στην ψυχή μας που ξεχνάμε ενίοτε να την ακούσουμε δίνοντας προβάδισμα στο μυαλό μας. Δώστε της μια ευκαιρία λοιπόν να σας μιλήσει κι αυτή. Έχει πολλά να πει κι η Ευτυχία μας δείχνει τον δρόμο...»

&

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης μας προτείνει δύο βιβλία που διάβασε και του άρεσαν πολύ.
«“Κάτι μου κρύβεις” της Μανίνας Ζουμπουλάκη, εκδ. Παπαδόπουλος.
Ένα βιβλίο νουάρ με πολύ μυστήριο… Μια ιστορία μπερδεμένη που η αγωνία σε κερδίζει από τις πρώτες κιόλας γραμμές και θες να βρεις την άκρη… Ένα πέπλο σε σκεπάζει από άκρη σε άκρη και θες να μάθεις τη συνέχεια… Το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη διαβάζεται μονορούφι. Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και θα κάνει μεγάλη επιτυχία. Ανήκει στην κατηγορία της Αστυνομικής Λογοτεχνίας κι επειδή έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία ένα μονάχα μπορώ να πω: “έκανε πάλι τη διαφορά!!!”
“Αντίπαλοι στην αγάπη” της Πένυς Παπαδάκη, εκδ. Ψυχογιός.
Όταν το ξεκίνησα δεν μπορούσα να σταματήσω. Στο βιβλίο αυτό δίνονται μάχες. Άνισοι αγώνες. Γυναίκες που υποτιμούν τους άντρες τους. Γυναίκες που διψούν για εξουσία. Ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα. Ήρωες της διπλανής πόρτας. Η έμπειρη πένα της Πένυς Παπαδάκη σε ταξιδεύει σε ένα βιβλίο εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχει γράψει μέχρι σήμερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!»

&

Ο συγγραφέας Άγγελος Καλαμούτσος μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τα βιβλία που επέλεξε να μας προτείνει:
Τίτλος βιβλίου: «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια»
Συγγραφέας: Λη Χάρπερ
Εκδόσεις: BELL
ISBN: 9606204065
Γιατί το επέλεξα: Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί ύμνο στη δύναμη του καλού έναντι του κακού. Οι εικόνες που σου δίνει μέσα από την αφήγηση της μικρής Σκάουτ είναι μοναδικές! Οι φυλετικές διακρίσεις της δεκαετίας του 30 στον Αμερικανικό νότο και ο παραλογισμός του ανθρώπου, είναι το βασικό θέμα του μυθιστορήματος της Χάρπερ η οποία δεν παραλείπει να μεταφέρει εικόνες της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής.
Τίτλος βιβλίου: «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον»
Συγγραφέας: Ρίτσαρντ Μπαχ
Εκδόσεις: Διόπτρα
ISBN: 9789603640677
Γιατί το επέλεξα: Κλασικό πλέον το μυθιστόρημα του Μπαχ. Η ιστορία του Ιωνάθαν, ενός γλάρου που αποφάσισε να μην είναι ένας συνηθισμένος γλάρος! Το βιβλίο σφύζει από μηνύματα ζωής και πίστης στη δύναμη του ατόμου. Ένα βιβλίο που ανοίγει το κλουβί της ψυχής του αναγνώστη και διδάσκει τον τρόπο να λες όχι σε ότι σε μειώνει και επιμένει πως δεν θα τα καταφέρεις.
&

Η βραβευμένη συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου θέλει να μας προτείνει τα βιβλία των εκδόσεων Πνοή ξεκινώντας την σειρά αναφοράς τους από το τελευταίο βιβλίο που έχει στα χέρια της.
1) «Η γριά βαλίτσα» του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη. Ένα βιβλίο με ευρηματικό τρόπο σκέψης, πανέξυπνες Ιδέες, μεστή συνοχή, άφθονα καλολογικά και καλαίσθητα στοιχεία... δεν έχω ολοκληρώσει την ανάγνωσή του, αλλά με έχει συνεπάρει...
2) «Ψυχή Γραμμένη» του Κώστα Μπέζα. Ένα βιβλίο που ξυπνά μνήμες τρυφερής ηλικίας, νοσταλγία, αγάπη, ίσως και κάποιες τύψεις για άτομα, που μας αντιμετώπισαν σαν δυο φορές παιδιά τους… και που ίσως δεν εισέπραξαν από εμάς το χρόνο και τη σημασία που άξιζαν.
3) «Έγκλημα και ταλαιπωρία» του Βασίλη Καραναστάση. Απόλαυση και χιουμοριστική ανάγνωση, μια πινελιά από ταινίες του Πήτερ Σέλλερ, μια γεύση από Ροζ Πάνθηρα… σε εγρήγορση το αστυνομικό μας δαιμόνιο για όποια πρόβλεψη.
4) «Φυσάει» της Κάκιας Ξύδη. Η συγγραφέας μετουσιώνει τη γραφή της σε αέρα που προφανώς είναι το αγαπημένο της στοιχείο και φυσάει στο μυαλό και την καρδιά μας διώχνοντας τη σκόνη της λήθης και του χρόνου… φέρνοντας στο φως συναισθήματα και καταστάσεις που βιώσαμε... που μόνο στον εαυτό μας εξομολογηθήκαμε... σαν να παρατηρούμε την εικόνα μας στον καθρέφτη του χρόνου... Από τα πιο ενδιαφέροντα ψυχογραφικά αναγνώσματα.

&

Ο νέος συγγραφέας ΒαγγέληςΜαργιωρής μας γράφει:
«Αν πρέπει να ξεχωρίσω δύο από τα βιβλία που μου άρεσαν, θα ήταν σίγουρα το “ΣΟΒΟΦ: Ο κινούμενος ήλιος και το "Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα" από τις εκδόσεις Πνοή. Το πρώτο επειδή συνδυάζει υπέροχα τη φαντασία και τη δράση, ενώ ταυτόχρονα δίνει απλόχερα στον αναγνώστη στοιχεία πολιτισμού. Μουσική, χορός, ποίηση όλα συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στις σελίδες του Σοβόφ. Οι χαρακτήρες είναι άρτια δουλεμένοι και η ροη της ιστορίας δε κολλάει σε κανένα σημείο. Το δεύτερο βιβλίο το χάρηκα επειδή μπόρεσε, με ένα απλό τρόπο, να αναδείξει ένα θέμα που για τους πολλούς, ίσως και να μην υφίσταται. Η επιλογή της συγγραφέως να παρουσιάσει το πρόβλημα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, προσδίδει χιούμορ σε αρκετά σημεία, ενώ ταυτόχρονα έχει την ικανότητα να στρίβει το μαχαίρι στη πληγή».

&

Η νέα συγγραφέας ΜαίρηΜοσχοπούλου λιτά μας προτείνει τρία βιβλία της Πνοής καθώς την συνεπήραν όπως μου είπε.
«Πάροδος Μουσών 9» της Βασιλικής Αποστολοπούλου, «Τουρίστες στην ομίχλη» του Βαγγέλη Μαργιωρή και «Πουλί θα κάμω τη χαρά» της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη.

&

Τρεις ερωτήσεις μας θέτει η συγγραφέας Μελίνα Τούντα που προέρχονται από τα βιβλία της Πνοής που διάβασε και μας προτείνει:
 «“Ους ο Θεός…χωριζέτω” της Χρύσας Ζανεσή–Αλεξάκη.  Ένα  βιβλίο που συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί ενώ η συγγραφέας με την πένα της σε κάνει να δακρύζεις από τα γέλια ταυτόχρονα σε προβληματίζει. Τι συμβαίνει  όταν αντί να βιώνεις την ανεμελιά της εφηβικής ζωής , σου αλλάζουν πορεία και βρίσκεσαι εγκλωβισμένη  στην έγγαμη ζωή;    
“Πουλί θα κάμω τη χαρά” της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη.  Ένα αξιόλογο βιβλίο που συγκινεί, προβληματίζει και υμνεί τη δύναμη της θέλησης.  Πώς μπορεί όμως ένας άνθρωπος που βιώνει δύσκολες καταστάσεις για τον ψυχισμό του να καταφέρει να βρει την έξοδο και συνειδητά ν’ απελευθερωθεί; Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ξεπεράσει τις ενοχές του και ν’ αγαπήσει τον εαυτό του; 
“Στα ίχνη των κόκκινων διαμαντιών” του Γιάννη Χόλη.  Ένα ενδιαφέρον  βιβλίο με πλοκή που δημιουργεί προϋποθέσεις για εκτενείς συζητήσεις. Το βιβλίο θίγει τη διαφθορά με σκοπό το εύκολο χρήμα. Άραγε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που διακατέχεται από ακόρεστη πλεονεξία;»    


&

Η ποιήτρια Μαριάνα Νικολιδάκη μας προτείνει δύο βιβλία με διαχρονική αξία.
«"Η Μεγάλη Χίμαιρα”, Καραγάτσης Μ., εκδ. ΕΣΤΙΑ. Ένα μεγαλειώδες λυρικό λογοτέχνημα. Διαβάζεται απνευστί και
"Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη" Καρακάσης Κώστας, εκδ. Ψυχογιός. Ένα συγκινητικό ψυχογράφημα μιας υπαρκτής και εξαίρετης γυναικείας προσωπικότητας, της Αθηνάς Καληβωκά.

&

Η συγγραφέας Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη με σαφή τάση προς το πρωτότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα μας προτείνει δύο βιβλία της Πνοής:
«Χωρίς πολλά λόγια, προτείνω το εξαιρετικό βιβλίο του Βασίλη Καραναστάση, “Έγκλημα και ταλαιπωρία”! Είναι ένα βιβλίο, που ξεφεύγει από το κλισέ του αστυνομικού μυθιστορήματος, έχει υπόθεση αστυνομική, έχει γραφή λογοτεχνική και έχει χιούμορ, άφθονο χιούμορ, τι άλλο χρειαζόμαστε για να διαβάσουμε το καλοκαίρι ξεφεύγοντας από τα μίζερα της καθημερινότητας; Το διάβασα, το απόλαυσα, και το προτείνω χωρίς επιφυλάξεις. Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου και δεν έκανα κανένα απολύτως έγκλημα! Έγκλημα είναι να μην διαβάσει κάποιος αυτό το υπέροχο βιβλίο!
“Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου”, του Χρήστου Αναστασόπουλου! Δεν είμαι ιδιαίτερα λάτρης των αστυνομικών αλλά τούτο το βιβλίο είναι μεν αστυνομικό, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Με πρωταγωνίστριες στην ουσία δυο γάτες, έξυπνες, πονηρές και κουτσομπόλες, κάνει τη διαφορά! Η ξεχωριστή γραφή του Χρήστου, η έξυπνη πλοκή, σου προσφέρουν ένα βιβλίο με μια ιστορία ενδιαφέρουσα, που δεν επιτρέπει ούτε λεπτό να μειωθεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη! Διαβάστε το, ακολουθήστε τα βελούδινα ίχνη που θα σας οδηγήσουν σε ένα τέλος που δεν μπορείτε να μαντέψετε!»

$

Σας ευχόμαστε ένα καλό καλοκαίρι γεμάτο με πολλές αναγνωστικές απολαύσεις και όχι μόνο!
Κάκια Ξύδη


Υ.Σ. Πληροφορίες για τους συγγραφείς της Πνοής και τα βιβλία τους στο: https://www.ekdoseispnoi.gr/index.php/el/


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS