Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής

Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχήςΈνα μήνα πριν το τέλος του 2014 ήρθε το τελευταίο μεγάλο δώρο αυτής της χρονιάς για μένα. Έκανε τα πρώτα του βήματα το δεύτερο παραμύθι και τέταρτο βιβλίο μου με τίτλο «Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής».
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους. Ένα βιβλίο που το αγάπησα από την πρώτη στιγμή γιατί ο ήρωάς μου ο Κρυστάλλης θύμισε και σε μένα ξεχασμένες αξίες και με οδήγησε ψηλά πολύ ψηλά, μέχρι τα σύννεφα και προσπαθήσαμε μαζί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αψηφώντας κάθε κίνδυνο.  Μου θύμισε να κάνω όνειρα, να πιστεύω στην αλληλεγγύη και τη φιλία, να δέχομαι την διαφορετικότητα. Με δίδαξε εκ νέου τον κύκλο της βροχής και ότι το νερό δεν είναι μια ανεξάντλητη πηγή που μπορεί να σπαταλάται άφοβα.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίασή του στο Polis Art Cafe. Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα: κέφι, τραγούδι, όμορφες ομιλίες, πολύ κόσμο και κυρίως, πολλά χαρούμενα παιδικά προσωπάκια που βρέθηκαν κοντά μου για να δώσουμε καλό κατευόδιο στο ταξίδι του Κρυστάλλη. Για το βιβλίο μίλησαν: Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου (συγγραφέας), ο Μιχάλης Φάλκος (μαθητής), η Ιωάννα Τάγκαλη (μαθήτρια) και διάβασε αποσπάσματα η Ρόζα Γαλάνη (μαθήτρια).

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, δώσαμε χαρά στα παιδιά του Συλλόγου Ανοιχτή Αγκαλιά, προσκεκλημένοι του Προέδρου Μανώλη Διαγουμά. Εκεί ο Κρυστάλλης ένιωσε σαν στο σπίτι του γιατί έχει πολλά κοινά με αυτά τα παιδιά. Όμως είναι πολύ θαρραλέος, αψηφά τις δυσκολίες και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στην Βιβλιοθήκη της Σπάρτης ο Κρυστάλλης μάγεψε μικρούς με μεγάλους σε μια πολύ συγκινητική παρουσίαση στο γενέθλιο τόπο μου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος των Λακώνων Δημιουργών Βασίλης Βλαχάκος.

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Ποτούλα Πασχαλίδη και η υπέροχη μαθήτρια Λυκείου Ελεάνα Σκιαδά. Διάβασαν η Μυρτώ Ξύδη και η Αφροδίτη Παπασπυριδάκου. 

Πολλά παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή και πήραν μέρος σε μικρό θεατρικό δρώμενο και όλοι μαζί φτιάξαμε μια αυτοσχέδια χορωδία, τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι του Κρυστάλλη, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Χρήστος Ρενιέρης.

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου είχα την χαρά να βρεθώ στο Δημοτικό Σχολείο Σελλασίας, εκείνο που τελείωσα κι εγώ και να περάσουμε ένα πολύ ευχάριστο δίωρο με τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου!

Τα μηνύματα που παίρνω από όλο τον κόσμο που έχει ήδη φτάσει ο Κρυστάλλης, από τη Γερμανία μέχρι τη Νίσσυρο και από το Σίδνευ μέχρι τη Θεσσαλονίκη είναι ότι έχει αγαπηθεί πολύ και είμαστε ακόμη στην αρχή!!!   


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS