Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Η "Ελεύθερη Πτώση" σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μετά την επιτυχημένη πορεία και περσινή παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στην ομίχλη» στην Θεσσαλονίκη, η Κάκια Ξύδη επιστρέφει για να μας γνωρίσει το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Σε ελεύθερη πτώση».

Η πρώτη στάση θα είναι στην Λάρισα. Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Φρούριο.
Την επόμενη μέρα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 6.30 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της στο Καφέ Ζώγια – Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, Βενιζέλου 1.  

Για το βιβλίο θα μιλήσει και στις δύο παρουσιάσεις ο συγγραφέας Βασίλης Μόσχης, στην Λάρισα παρέα με την συγγραφέα Γιώτα Φώτου και στην Θεσσαλονίκη με την επίσης συγγραφέα Σοφία Βόικου.

«Ψηλάφισες τα βήματα των ηρώων σου και ένιωσες τις σκέψεις τους, τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους. Και όλα αυτά δικά μας, όλων μας! Μας τα έδωσες με τη γραφή σου! Για να τα ξαναθυμηθούμε και να αλλάξουμε…» είπε ο Βασίλης Μόσχης για το βιβλίο της Κάκιας Ξύδη «Σε ελεύθερη πτώση»

Παρακολουθώντας την πορεία της Βασιλικής, της ηρωίδας του βιβλίου, ταυτιζόμαστε μαζί της, ερωτευόμαστε, πονάμε, κάνουμε όνειρα για το μέλλον. «Τρυφερό, συναισθηματικό με όμορφο λόγο και πλοκή που αγγίζει τις καρδιές όλων», είπε η Γιώτα Φώτου γι αυτό. 
Ξυπνάει ξεχασμένες μνήμες και μας διαβεβαιώνει ότι στεκόμαστε σταθερά στα πόδια μας αποτελώντας το σύνηθες και όχι την εξαίρεση. Μας λυτρώνει από τύψεις και κακές σκέψεις. Γιατί η Βασιλική είναι μια γυναίκα  που μεγάλωσε σε μια τυπική ελληνική οικογένεια, τόλμησε να ανοίξει τα φτερά της και να ζήσει, σπούδασε, ερωτεύτηκε, βίωσε τον πόνο αλλά και την ευτυχία αλλά κάπου εκεί πριν το τέλος… 
Η ιστορία ξεκινάει με ένα τηλεφώνημα σε ανύποπτο χρόνο, μια δίκη που μοιάζει αδιάφορη και μια γυναίκα καθισμένη στο έδρανο, άλλοτε κριτής μα συνήθως κρινόμενη στα μάτια της μητέρας της και το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται. Κι εκεί που όλα φαντάζουν ιδανικά έρχεται η ανατροπή. Γιατί το παρελθόν βρίσκει πάντα τρόπο να πατήσει στο παρόν και να ανατρέψει το μέλλον.
            Πώς είναι δυνατόν αυτό που κάποτε φάνταζε ονειρεμένο να μετατρέπεται σε εφιάλτη δίχως τέλος; Κι όταν η ζωή σου όλη καταρρέει, είναι δυνατόν να σηκωθείς ξανά όρθιος και να οικοδομήσεις τα πάντα από την αρχή σε νέα θεμέλια;
             Την ελεύθερη πτώση λίγοι την τολμούν, μα ακόμα λιγότεροι επιβιώνουν από αυτήν,  αν όμως τα καταφέρεις στέφεσαι νικητής για πάντα…

            «Μου άρεσε πολύ η ψυχολογική διάσταση των θεμάτων σου... το κείμενο σου είχε και δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης κι αυτό εγώ το βρίσκω συναρπαστικό», είπε η Σοφία Βόικου για το βιβλίο της Κάκιας Ξύδη και σας καλούμε να έρθετε να την γνωρίσετε, να ανταλλάξετε απόψεις μαζί της, να πιείτε όλοι μαζί παρέα το καφεδάκι σας το απόγευμα της Παρασκευής στο Φρούριο στη Λάρισα και το απόγευμα του Σαββάτου στο Καφέ Ζώγια στην Θεσσαλονίκη.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS