Από το Blogger.
RSS
Container Icon

5+2 βιβλία της Πνοής που πρέπει να διαβάσετε!



Τα βιβλία της Πνοής κυκλοφορούν διαβάζονται, κρίνονται, αγαπιούνται, εντυπωσιάζουν.
Θέλοντας να δούμε κι εμείς τι βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε σας ζητήσαμε να μας δώσετε πέντε τίτλους που ξεχωρίσατε. Η ψηφοφορία για τους συγγραφείς ήταν μυστική, για ευνόητους λόγους, και για τους αναγνώστες έγινε στην ομάδα «Πνοή δημιουργίας».
Έλαβαν μέρος 94 άτομα.
Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες εσάς που μπήκατε στον κόπο να μας δώσετε τα 5 βιβλία της Πνοής που αγαπήσατε, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Σε γενικές γραμμές ψηφίστηκαν όλα σχεδόν τα βιβλία. Όμως πέντε από αυτά ξεχώρισαν. Επειδή στη δεύτερη και στην τρίτη θέση ισοβάθμισαν δύο τίτλοι, γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε
5 + 2 βιβλία της Πνοής που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.

1) Πρώτο βγήκε το «Βαθύ Ρήγμα» του Τόλη Αναγνωστόπουλου.

Ένα ομολογουμένως σκληρό βιβλίο για απαιτητικούς αναγνώστες που βρίσκει φλέβα κατευθείαν.
Αυτό μας δείχνει ότι οι αναγνώστες μας επιδιώκουν να διαβάζουν βιβλία μεστά με περιεχόμενο.


2) Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν «Η σεξουαλική ζωή μιας κόκκινης κότας» του Βασίλη Καραναστάση και «Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» του Βαγγέλη Μαργιωρή,

Οι αναγνώστες μας θέλοντας να ξεσκάσουν και να δουν τη ζωή με χιούμορ επιλέγουν δύο βιβλία τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, όμως γραμμένα από συγγραφείς με χιούμορ. «Η σεξουαλική ζωή μιας κόκκινης κότας» είναι το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Καραναστάση, που τον ξέρετε ήδη από το «Έγκλημα και ταλαιπω-ρία». Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Οράτιου Χ. που λίγο απέχουν από την πραγματικότητα και πολλές φορές γελάμε μέχρι δακρύων.
Τον Βαγγέλη Μαργιωρή τον ξέρετε ήδη από το σατυρικό χιουμοριστικό «Τουρίστες στην ομίχλη». «Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα» είναι το δεύτερο βιβλίο του τελείως διαφορετικής θεματολογίας και ύφους από το πρώτο. Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αριστοτεχνικά δομημένο πάντα με την ξεχωριστή γραφή του συγγραφέα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ξένους μεγάλους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων και όχι μόνο.

3) Την τρίτη θέση στις προτιμήσεις σας ήρθαν το «Φυσάει» της Κάκιας Ξύδη και «Με το ίδιο βλέμμα» του Πάνου Αντωνόπουλου
Το «Φυσάει» είναι το πέμπτο μου βιβλίο και το πρώτο βιβλίο της Πνοής. Ευχαριστώ πολύ που κρατάει ακόμη μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

Ο Πάνος Αντωνόπουλος είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος συγγραφέας που η γραφή του έκανε πολλή εντύπωση. Το βιβλίο του «Με το ίδιο βλέμμα» αγαπήθηκε αμέσως και ήδη έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.






4) Στην τέταρτη θέση ήρθε «Η φωνή μέσα μου» του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη
Μια μαρτυρία που μας αφήνει άναυδους με την αλήθεια του. Μιλάει για ένα άτομο με ψυχολογική διαταραχή και μας καλεί να μπούμε έστω και για λίγο στον κόσμο του και να ακούσουμε τις φωνές που τον ταλαιπωρούν, ειδικά τα βράδια.












5) Και με ελάχιστη διαφορά στην πέμπτη θέση ήρθε η συλλογή διηγημάτων «Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα» του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου.
Τέσσερα εξαιρετικά διηγήματα με την υπέροχη γραφή του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου αναδεικνύουν πολλές σκοτεινές πτυχές της ζωής και της σκέψης μας καθώς και των οικογενειακών σχέσεων.











Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει μια μνεία και στα υπόλοιπα βιβλία που πήραν καλές θέσεις στην κατάταξη και αυτά είναι το μυθιστόρημα της Βασιλικής Αποστολοπούλου «Δωροθέα» και η συλλογή διηγημάτων του Ανδρέα Πασσά «Κακή Σπορά» που ισοψήφισαν, το μυθιστόρημα-μαρτυρία της Ελευθερίας Χαλόφτη «Προς την Ελευθερία»,  η συλλογή διηγημάτων της Μαρίνας Βασιλειάδου «Γαϊτανάκι στον αέρα» και το ιστορικό μυθιστόρημα του Μάκη Πάνου «Το μυστικό της παλιάς φωτογραφίας».

Όλα τα βιβλία των εκδόσεων Πνοή είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Με εξαιρετική επιμέλεια και λεπτομερή διόρθωση. Στις σελίδες τους εκτός από τις εξαιρετικές ιστορίες θα διακρίνετε και τον σεβασμό στον αναγνώστη.
Ευχαριστούμε πολύ που μας αγαπάτε, μας ακολουθείτε και μας διαβάζετε.
Στο σπίτι της Πνοής (Ζωοδόχου Πηγής 2) θα βρείτε πολλούς από τους τίτλους μας σε τιμή προσφοράς. Κάθε μέρα ένα βιβλίο από τα καινούργια δίδεται μόνο με 5 ευρώ.

Για τις εκδόσεις Πνοή
Κάκια Ξύδη




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Βασιλική Αποστολοπούλου είπε...

Χαρά και τιμή μου η τόσο καλή θέση που επιφυλάξατε για την "Δωροθέα" μου και σας ευχαριστώ όλους θερμά γι αυτό! <3

Δημοσίευση σχολίου