Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Εκδόσεις Πνοή - Ένας χρόνος λειτουργίας


 Οι εκδόσεις Πνοή έκλεισαν ένα χρόνο λειτουργίας.

Εκδόσεις Πνοή - Ένας χρόνος λειτουργίας
Κάκια Ξύδη - Δημήτρης Καραναστάσης


Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 οι εκδόσεις Πνοή γιόρτασαν τον ένα χρόνο λειτουργίας τους με την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη «Η γριά βαλίτσα» και ομιλίες από καρδιάς τόσο από τους ιδρυτές της Δημήτρη Καραναστάση και Κάκια Ξύδη όσο και από την συγγραφέα Πένυ Παπαδάκη, την ποιήτρια Δέσποινα Μπλαστροπούλου, τον συγγραφέα Δημήτρη Γεωργά, την συγγραφέα Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη, τον Πρόεδρο της ΕΕΑΕΣ-δικηγόρο Θεοδόση Γεωργίου, τον συγγραφέα Γαβριήλ Αλεξάνδρου και την διαχειρίστρια και δημιουργό της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γιούλη Τσακάλου.

Από νωρίς άρχισαν να έρχονται πολύ φίλοι στην αίθουσα του Europe Direct που ευγενώς μας παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων και σύντομα πλημμύρισε από αγάπη, λουλούδια, δώρα, ευχές, αγκαλιές και φιλιά.
Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια της βραδιάς Κάκια Ξύδη. Για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια η Τζένη Κουκίδου και η Πένυ Παπαδάκη, που και συνδέονται με δεσμά φιλίας και εκτίμησης με τον συγγραφέα και διάβασε με την εκφραστική της φωνή η ηθοποιός Ελεάνα Σταθοπούλου.


Κάκια Ξύδη, Τζένη Κουκίδου, Ελεάνα Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, Πένυ Παπαδάκη, Δημήτρης Καραναστάσης

Η Κάκια Ξύδη δίνοντας για άλλη μια το φορά το στίγμα του εκδοτικού οίκου Πνοή μίλησε με νούμερα και στόχους που έχουν επιτευχθεί, λέγοντας:
«Αγαπημένοι μου φίλοι, ομότεχνοι διαφόρων εκδοτικών οίκων, συγγραφείς της Πνοής καλησπέρα σας,
ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας όχι μόνο για σήμερα που ξεχειλίζει αυτή η αίθουσα, αλλά από την αρχή της συγγραφικής μου ζωής, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την εκδοτική μας προσπάθεια με την Πνοή ένα χρόνο πριν.
Μέρα που θέλουμε να θυμόμαστε και να γιορτάζουμε.


Η Δέσποινα Μπλαστροπούλου, η Πένυ Παπαδάκη, η Κάκια Ξύδη και ο Δημήτρης Καραναστάσης


Σαν όνειρο μας φαίνεται η πορεία αυτού του χρόνου που πέρασε μιας και έγιναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. 43 συγγραφείς έχουν υπογράψει και αρκετοί ακόμα βρίσκονται στον δρόμο προς εμάς. 25 βιβλία έχουμε στα χέρια μας + 10 που θα έχουμε μέχρι τον Ιούνιο. Πάνω από 70 παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 150 συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία, που σημειωτέον τα περισσότερα τα έχουμε γνωρίσει από κοντά και έχουμε αποκτήσει προσωπικές επαφές.
Έχουμε λάβει μέρος σε όλες τις εκθέσεις βιβλίου που έχουν γίνει σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Και με χαρά σας ανακοινώνω ότι θα κατέβουμε με δικό μας περίπτερο στην 14η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 11-14 Μαΐου.
Η Πνοή έχει γίνει αναγνωρίσιμο brand name, έχουν γράψει πολλές εφημερίδες, σάιτ, μπλογκ, περιοδικά έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν μιλήσει για εμάς και τους συγγραφείς μας πολλά ραδιόφωνα ιδιωτικά και δημόσια, δεχόμαστε καθημερινά προτάσεις για συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα και την τηλεόραση.
Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι ότι έχουμε αποκτήσει αναγνώστες. Αναγνώστες που βλέπουν το σήμα της Πνοής και αγοράζουν το βιβλίο και αυτός είναι και ο μελλοντικός μας στόχος. Γι αυτό συνεχίζουμε να βγάζουμε προσεγμένα βιβλία, με πολύ καλή επιμέλεια και διόρθωση και εφαρμόζουμε δίκαια τιμολογιακή πολιτική. Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε έναν αναγνώστη να πάρει ένα βιβλίο μας και τέλος, σκοπός μας είναι να τον κερδίσουμε και να αναζητά τα βιβλία μας και να ξέρει ότι όταν θα πάρει ένα βιβλίο με το σήμα της Πνοής θα συναντήσει στις σελίδες του, πέρα από την ιστορία, τον σεβασμό προς αυτόν.
 Σίγουρα δεν τα έχουμε κάνει όλα καλά, αλλά προσπαθούμε πάνω από τις δυνάμεις μας πολλές φορές για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Έχουμε πολλές ελλείψεις αλλά η αγάπη προς αυτό που κάνουμε και το ειλικρινές ενδιαφέρον προς τους συγγραφείς μας τις έχει καλύψει. Βέβαια πάντα φροντίζουμε να βρίσκουμε λύσεις και να βελτιωνόμαστε.
Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Φυσικά όπως πολλές φορές έχω πει, όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να προχωράμε και να έχουμε επιτυχίες.
Εγώ δεν θα σας κουράσω άλλο, θέλω να περάσετε όλοι πολύ όμορφα σήμερα! Σας ευχαριστώ πολύ»

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη μιλάει για την Πνοή

Η ποιήτρια Δέσποινα Μπλαστροπούλου με έμμετρο και χιουμοριστικό τρόπο μιλάει για την Πνοή.

Ο συγγραφέας της Πνοής Δημήτρης Γεωργάς μιλάει για το πώς οδηγήθηκε στην Πνοή.


Η συγγραφέας της Πνοής Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη μιλάει για την απόφασή της να εμπιστευτεί την Πνοή.

Η φίλη καρδιάς διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Γιούλη Τσακάλου μιλάει για την σχέση της με την Κάκια Ξύδη και την Πνοή.

Ο φίλος μας συγγραφέας Γαβριήλ Αλεξάνδρου μιλάει για το ξεκίνημα της Πνοής.
Με αρκετή δόση χιούμορ μίλησε ο Δημήτρης Καραναστάσης για τον χρόνο που πέρασε λέγοντας:
«Φίλες και φίλοι της Πνοής, αγαπημένοι μου συγγραφείς, καλησπέρα σας. Ευχαριστούμε που αυτή την τόσο σημαντική μέρα βρίσκεστε κοντά μας. Η Κάκια Ξύδη ανέφερε τους αριθμούς που συνοδεύουν την προσπάθεια μας. Αλλά οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ή μάλλον, δεν λένε όλη την αλήθεια, και κυρίως δεν αποκαλύπτουν πώς φτάσαμε ως εδώ.
Πριν από μερικά χρόνια, παρακολούθησα σεμινάριο επιμέλειας με τον Δημήτρη Θάνα. Την πρώτη μέρα, όταν ήρθε η ώρα να συστηθούμε, μια κοπέλα είπε ότι έχει εκδοτικό οίκο και θέλει να γίνει επιμελήτρια. «Λογικό» σκέφτηκα. Όταν ήρθε η σειρά μου, είπα ότι εγώ δεν έχω εκδοτικό, αν και θα το ήθελα πολύ. Όμως μια κινέζικη παροιμία λέει, «πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί». Θα επανέλθω σ’ αυτό.
Όταν τελείωσε η εκπαίδευσή μου ήμουν γεμάτος όρεξη ν’ αρχίσω να δουλεύω. Όμως, είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι συγγραφείς του γαλαξία και φυσικά τα κείμενά τους δεν χρειάζονται επιμέλεια. Από αυτό συνάγεται ότι οι επιμελητές είναι απατεώνες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ενοχλητικοί που θέλουν να παρέμβουν στα κείμενά τους. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που καταλάβαιναν ότι το βιβλίο τους ήθελε δουλειά, αλλά μπροστά σε μια φθηνή έκδοση, χωρίς επιμέλεια φυσικά, ο βάτραχος τούς φαινόταν πρίγκιπας.
Επακόλουθο της συγγραφικής δεινότητας των Ελλήνων και της οικονομικής κρίσης, ήταν ότι οι δουλειές που έπαιρνα δεν έρχονταν με σταθερό ρυθμό και ειδικά τον τελευταίο χρόνο ήταν ελάχιστες.
Έτσι, τον Οκτώβριο του 15, αν δεν κάνω λάθος, η μητέρα μου, Κάκια Ξύδη, μπήκε στο σπίτι και μας είπε με φυσικότητα «θα ανοίξουμε εκδοτικό οίκο». Η ιδέα αυτή κυκλοφορούσε για πολλά χρόνια, στο σπίτι μας, αλλά πάντα καταλήγαμε στο ότι δεν έχουμε τις γνώσεις για να το κάνουμε. Όμως κάτι είχε αλλάξει. Σκεφτήκαμε λοιπόν τι είχαμε στα χέρια μας. Από τη μία, μια συγγραφέα, γκουρού των παρουσιάσεων και των δημοσίων σχέσεων κι από την άλλη έναν επιμελητή που πλέον είχε την απαραίτητη εμπειρία. Αυτό σημαίνει, καλή προώθηση και γλωσσική ποιότητα. Τους επόμενους έξι μήνες δουλέψαμε σκληρά, μάθαμε όσα δεν ξέραμε, βρήκαμε τους κατάλληλους συνεργάτες, και τα υπόλοιπα  είναι ιστορία.
Ο συγγραφικός κόσμος και το αναγνωστικό κοινό αγκάλιασαν από νωρίς αυτή την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τη γλωσσική και αισθητική ποιότητα των βιβλίων μας. Οπότε, ήρθε η στιγμή να εξηγήσω με ποιον τρόπο μπορεί να επιτύχει κανείς τέτοια αποτελέσματα και τι σημαίνει να έχει κανείς εκδοτικό οίκο.
Σε όλα τα βιβλία γίνεται επιμέλεια και διόρθωση από δύο διαφορετικά άτομα και το βιβλίο περνιέται από 4 έως 7 φορές αναλόγως με τη δυσκολία. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έναν μήνα.
Όσον αφορά στα εξώφυλλα, δεν σταματάμε την έρευνα, σε συνεργασία με τους γραφίστες μας, μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Και αν δεν μας αρέσει κανένα δείγμα από αυτά που μας στέλνουν οι γραφίστες, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αναζητάμε ανάμεσα σε χιλιάδες εικόνες αυτή που μας ικανοποιεί, και στο τέλος τη βρίσκουμε.



Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα. Τα Σαββατοκύριακα δεν μπορείς να ξεκουραστείς γιατί έχεις παρουσιάσεις. Η λέξη «αργία» σταδιακά γίνεται αφηρημένη έννοια, αφού η δουλειά δεν σταματάει ούτε τότε. Πέρυσι για παράδειγμα, Κυριακή του Πάσχα, ενώ οι άλλοι διασκέδαζαν, εμείς ψάχναμε εξώφυλλο για το βιβλίο της Ειρήνης Φραγκάκη, Λευκά Όνειρα, γιατί δεν μας ικανοποιούσε καμία πρόταση. Ύστερα από τρεις μέρες, το εξώφυλλο βρέθηκε.
Βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι στις συχνές περιοδείες μας κάνουμε διακοπές. Οι περιοδείες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προωθήσουμε τα βιβλία μας, να κάνουμε σημαντικές γνωριμίες, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τα βιβλιοπωλεία και φυσικά να βρισκόμαστε κοντά στον συγγραφέα. Άλλωστε, μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να φτιάξουμε το δίκτυό μας, πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη κι από βιβλιοπωλείο σε βιβλιοπωλείο.  Αλλά μόνο διακοπές δεν είναι...
Η μητέρα μου συνηθίζει να βγάζει φωτογραφία τα βιβλία που παρουσιάζουμε κατά καιρούς με φόντο το κάστρο του Πλαταμώνα και να την ανεβάζει στο fb. Κάποιοι λοιπόν σχολιάζουν από κάτω «τι ωραία, να είχα την ανεμελιά σας, ο ανοιχτός δρόμος, ο αέρας στα μαλλιά σας και άλλα παρόμοια. Η λέξη «ανεμελιά» είναι η λιγότερο κατάλληλη για να περιγράψει αυτό που βιώνουμε στις περιοδείες, ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός, έχει κίνηση και διόδια, συνήθως ταξιδεύουμε με τα παράθυρα κλειστά, και κυρίως, δεν είμαστε Χαρλεάδες στο Τέξας ούτε ροκ μπάντα. 
Σε κάθε περιοδεία γίνονται από 4 έως 8 παρουσιάσεις και 10 με 15 επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία. Πολλές φορές χρειάζεται να διανύσουμε πάνω από 700 χιλιόμετρα σε μία μέρα ή να γυρίσουμε στην Αθήνα αυθημερόν, Κυριακή, μετά την τελευταία παρουσίαση, ξεκινώντας στις 9.30 και φτάνοντας στις 3 τα ξημερώματα. Η οργάνωση αυτών των «διακοπών» διαρκεί έναν μήνα, και γυρίζοντας, οι δουλειές που αφήσαμε πίσω, μας περιμένουν στη γωνία, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε ακόμη περισσότερο για να μπούμε ξανά σε σειρά.
Τώρα, θα μου πείτε, «και γιατί συνεχίζετε να το κάνετε αφού είναι τόσο δύσκολο;»
Πρώτον, γιατί ως γνωστόν, είναι πιο εύκολο να μπλέξεις κάπου παρά να ξεμπλέξεις και δεύτερον, γιατί είναι μια υπέροχη δουλειά παρά τις δυσκολίες που έχει.
Στο επάγγελμα αυτό δεν υπάρχει ρουτίνα, αφού κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό, όπως και οι προκλήσεις που το συνοδεύουν. Έχουμε επίσης τη χαρά να συνεργαζόμαστε με εξαιρετικά ταλαντούχους και ποιοτικούς ανθρώπους, τους συγγραφείς μας. Αλλά το καλύτερο το άφησα για το τέλος: η αίσθηση που έχουμε όταν παίρνουμε ένα νέο βιβλίο στα χέρια μας.
Τα βιβλία είναι ιδέες μετουσιωμένες σε ύλη και η διαδικασία παραγωγής τους είναι μαγική. Τη μια μέρα είναι ένα αρχείο στον υπολογιστή και τα εξώφυλλά τους μια εικόνα ανάμεσα σε εκατομμύρια που περιμένουν να βρουν τον δρόμο προς την έκδοση, και σε μια βδομάδα γίνονται βιβλία που αντικατοπτρίζουν τον κόπο και το μεράκι που βάλαμε για να φτιαχτούν. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με τον δημιουργό του και ως έναν βαθμό είναι αδιαχώριστο από αυτόν, τόσο τον συγγραφέα, όσο και αυτόν που φρόντισε ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

Έναν χρόνο μετά, πολλοί θα πουν ότι έχουμε καταφέρει πολλά. Εγώ θα πω ότι έχουμε καταφέρει πολλά και τίποτα μαζί. Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να προσφέρουμε ποιοτικά βιβλία σε συγγραφείς που σέβονται τον εαυτό τους και το έργο τους και σε αναγνώστες με οξυμένο κριτήριο που μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα δουλεμένο, γλωσσικά και αισθητικά, βιβλίο, και σε ένα αδούλευτο. Και το καταφέραμε. Αλλά αυτό για μας είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε διατηρώντας παράλληλα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του οίκου μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όσους μας στήριξαν στα εύκολα και στα δύσκολα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αγάπη τους. Ευχαριστώ τους συγγραφείς μας που εμπιστεύτηκαν το έργο τους σ’ έναν νέο εκδοτικό οίκο και τους διαβεβαιώ ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας και κάτι παραπάνω για δικαιώσουμε την επιλογή τους.
Ξέρω ότι σήμερα βρίσκεστε κοντά μας για δύο λόγους:  γιατί αγαπάτε την Πνοή και γιατί μάθατε ότι θα υπάρχει μπουφές. Οπότε, θα συντομεύω. Κλείνω λέγοντας ότι ελπίζω πως αυτή η χρονιά θα είναι απλώς ο πρόλογος σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Μείνετε συντονισμένοι. Ευχαριστώ»

Άλλη μια αιτία για εορτασμό, η δεύτερη επανέκδοση του βιβλίου της
Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη "Πουλί θα κάμω τη χαρά" 

Ευχαριστούμε πολύ:
Tους συγγραφείς: Πένυ Παπαδάκη, Μαρία Χανιώτου, Εβίτα Καφούρου, Εύη Ρούτουλα, Άνα Ζάχαρη, Θεώνη Μπριλή, Μαίρη Μοσχοπούλου, Γιώργο Τζιτζικάκη, Βιολέτα Κουμπή, Γιάννη Αποστολόπουλο, Λίτσα Καποπούλου, Ελένη Κουράτου, Χριστίνα Ιακωβίδου-Μυτιληναίου, Δέσποινα Μπλαστροπούλου, Ηρακλή Παπαδάκη, Γαβριήλ Αλεξάνδρου, Μαίρη Παναγιώτου, Κωνσταντίνα Πέτσα, Μαρία Καβούρη για τα καλά τους λόγια και για την στήριξή τους ο καθένας με τον τρόπο του όλη αυτή τη χρονιά που πέρασε.

Με την αγαπημένη μου Δέσποινα Μπλαστροπούλου

Με την υποστηρίκτρια και αναγνώστρια της Πνοής Χρυσούλα Ζαφειράκη, την κόρη της Κωνσταντίνα
και την αδελφή μου Βίκυ Λογοθέτη παίρνω το δώρο μου το όμορφο γλαστράκι.

Πανέμορφη ορχιδέα μου χάρισε η γλυκύτατη φίλη Δώρα Αγγελάκη
Tους συγγραφείς της Πνοής που έδωσαν και δίνουν πάντα δυναμικά το «παρόν» σε κάθε μας παρουσίαση:
Ειρήνη Τριμπέρη (ποιητική συλλογή "Τα Εξάρχεια που δεν έζησα), Μαρία Ιατρίδη (ποιητική συλλογή "Χαράζοντας τα σύννεφα"), Κώστα Μπέζα (διήγημα "Ψυχή Γραμμένη), Λέττα Βασιλείου (μυθιστόρημα φαντασίας "ΣΟΒΟΦ"), Ιωάννα Σκλαβενίτη (ποιητική συλλογή "Φεγγάρια Ηδονής"), Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη (μυθιστόρημα "Πουλί θα κάμω τη χαρά"), Ευτυχία Μισύρη (ποιητική συλλογή "Ταξίμια"), Μελίνα Τούντα (αληθινή ιστορία "Η αγάπη δεν πονάει"), Αλέξανδρο Δαμουλιάνο (παραμύθι "Τα επτά βασίλεια της ελευθερίας"). Χρήστο Αναστασόπουλο (μυθιστόρημα "Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου"), Κατερίνα Ραμανδάνη (μυθιστόρημα "Βασιλιάς ή Σκύλος"), Βασιλική Αποστολοπούλου, Δημήτρη Γεωργά, Βαγγέλη Μαργιωρή, Νάντια Παπαθανασοπούλου, Αντώνη Καρά,  Σωτήρη Μπουγιούκα, Άννα-Μαρία Φιλιππούση, Δήμητρα Παναρίτη,

Η Κάκια Ξύδη με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη
Βαγγέλης Μαριωρής - Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Πόπη Ξοφάκη, Λέττα Βασιλείου, Χρήστος Αναστασόπουλος

Λίτσα Καποπούλου - Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

Ο Δημήτρη Καραναστάσης με την Ειρήνη Τριμπέρη

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης με την Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη

Ο Γαβριήλ Αλεξάνδρου με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Λέττα Βασιλείου με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Μελίνα Τούντα με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Κάκια Ξύδη με την αδελφή της Βίκυ Λογοθέτη

Η Κάκια Ξύδη με την Ιωάννα Σκλαβενίτη


Η Κάκια Ξύδη με την Νάντια Παπαθανασοπούλου

Η Βασιλική Αποστολοπούλου με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Ο Αντώνης Καράς με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Δήμητρα Παναρίτη με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Κατερίνα Ραμανδάνη με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Ευτυχία Μισύρη με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη

Η Άννα-Μαρία Φιλιππούση με τον Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη
Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης - Μαρία Χανιώτου


Tην Βlogger, δημιουργό και διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΙΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γιούλη Τσακάλου, την Blogger-δημιουργό και διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ Εύα Νάτση και την Blogger και δημιουργό του σάιτ WORKING MOMS Έφη Αργυροπούλου, για την συνεχή στήριξή τους και την αγάπη τους στα βιβλία και τους συγγραφείς μας.
Η Κάκια Ξύδη με την Μαίρη Παναγιώτου και την Τερέζα Σιναρέλι θαυμάζουν
τις δημιουργίες πυρογραφίας της εικαστικού Φλώρας Ματτε.
Την εικαστικό-φίλη καρδιάς Φλώρα Ματτέ για τις υπέροχες δημιουργίες με πυρογραφία που φτιάχνει για μας και γιατί είναι ένας από τους λίγους που έχουν αγοράσει όλα τα βιβλία της Πνοής, τα έχουν διαβάσει και έχουν γράψει κριτικές.

Tο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο και τον Αναγνώστη το BOOKIA, την Πόπη Ξοφάκη και τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο.
Δημήτρης Καραναστάσης, Κάκια Ξύδη, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, Πόπη Ξοφάκη

Η Μαρίνα Ζούγρη υπεύθυνη του μπουφέ και ο συγγραφέας Γιάννης Αποστολόπουλος
Τον συγγραφέα Γιάννη Αποστολόπουλο για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα ρεπορτάζ που δημοσιεύει στο cultureagenta.




Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο μπουφέ, κρασί, τούρτα και πολλά βιβλία!



Πλήρες ρεπορτάζ και ηχητικό ντοκουμέντο θα ακούσετε εδώ από το BOOKIA
http://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=9b129bb3-e2be-4928-841e-e941909bd223



Περισσότερες φωτογραφίες από το BOOKIA:
https://www.facebook.com/pg/bookia.gr/photos/?tab=album&album_id=1374780135918124









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS