Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Πρεμιέρα του εκδοτικού οίκου Πνοή με το βιβλίο της Κάκιας Ξύδη "Φυσάει"


Πρώτη παρουσίαση του εκδοτικού οίκου Πνοή
με το βιβλίο της Κάκιας Ξύδη «Φυσάει»

Το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 20.30 στο ARTHENS café (Αιόλου 77 & Ευριπίδου, τηλ. 210 3609633), οι εκδόσεις Πνοή κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στον εκδοτικό χώρο παρουσιάζοντας το βιβλίο της Κάκιας Ξύδη «Φυσάει».
Για τη συγγραφέα και το νέο βιβλίο θα μιλήσουν: η Μαρία Μπακάρα (Κοινωνιολόγος), ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (Δημοσιογράφος-Συγγραφέας).
Αποσπάσματα θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Κωνσταντίνα Τζώρτζη.
Θα παρέμβουν: Η Σέβη Τηλιακού, (Στιχουργός-Συγγραφέας), η Γιούλη Τσακάλου, (Διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ), η Λένα Παντοπούλου (Εκδότρια), η Λίζα Βολφ (Γραφίστας) και Δημήτρης Καραναστάσης (Εκδότης-Επιμελητής).

Οι εκδόσεις Πνοή είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος που σκύβει με αγάπη πάνω από το κάθε βιβλίο, κάνοντάς το μοναδικό, τιμώντας τον συγγραφέα και το έργο του.

Το «Φυσάει» είναι ένας συγκερασμός ποίησης και πεζού λόγου, δομημένο ως ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα. 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Φυσάει! Φυσάει πολύ δυνατά. Μετεωρίζομαι στην άκρη του ονείρου μου και χάνομαι μέσα του. Εγώ το δημιούργησα και μόνη μου θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Στάλα στάλα, γεμίζω όλο και πιο πολύ από τις ευλογημένες στιγμές που έζησα. Στάμνα κρυστάλλινη κάτω από την πηγή του Θεού. Περιμένω καρτερικά. Μέχρι που μια θαυμαστή πληρότητα με κυριεύει. Είτε καλή είτε κακή, αυτή είναι η ζωή μου. Αρκετή για να γεμίσει τη στάμνα μου, ικανή να με ολοκληρώσει. Απαλλαγμένη από τα «γιατί» και τα «πρέπει», με τη μία και μοναδική της αλήθεια.
Φυσάω!
Είμαι ο αγέρας που με χτυπάει, με ξεγυμνώνει, με ταξιδεύει, με ξυπνάει, με λυτρώνει.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS