Από το Blogger.
RSS
Container Icon

ΚΥΘΝΙΑ 2014

Η Ελενίτσα επιστρέφει στον τόπο που …γεννήθηκε.


     «Η Ελενίτσα ήρθε και με βρήκε μια μέρα που έκανα μπάνιο στην Επισκοπή και φυσούσε ένας αέρας μα τι αέρας… ξέρετε άλλωστε εσείς τι σημαίνει να φυσάει στην Κύθνο αλλά και σε όλες τις Κυκλάδες βέβαια. Ήρθε που λέτε η Ελενίτσα εγκαταστάθηκε στο μυαλό μου και δεν έφευγε από εκεί μέρα και νύχτα, μέχρι που αποφάσισα να της δώσω πνοή, ζωή, λόγο ύπαρξης» μας λέει η συγγραφέας των δύο μυθιστορημάτων Ταξίδι στην ομίχλη και Σε ελεύθερη πτώση για το τρίτο της βιβλίο με τίτλο Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες, Κάκια Ξύδη.
     Το Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες είναι ένα παραμύθι, γραμμένο στα ελληνικά, ένα βιβλίο που σέβεται την ελληνική γλώσσα και την παράδοση, τονίζει τον θεσμό της οικογένειας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης. Αναφέρεται στη σωστή διατροφή με τον οδηγό βιταμινών που περιλαμβάνει και ξεσηκώνει τα παιδιά με το όμορφο τραγουδάκι του.
       Παρέα με τα μελτέμια που φυσούν το καλοκαίρι στις Κυκλάδες, ακολουθούμε την πορεία της Ελενίτσας που δεν έτρωγε και αδυνάτισε τόσο πολύ που μια μέρα ήρθε ένας άνεμος από τον βορρά και τη σήκωσε ψηλά. Έτσι βλέπουμε μαζί της τα νησιά μας και τις γαλάζιες θάλασσες του Αιγαίου μέχρι που ο αέρας αρχίζει να την προσγειώνει και να την ξαναπαίρνει σε ένα ταξίδι που φαίνεται να μην έχει τέλος.
     Οι Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες εντάχθηκαν στα ΚΥΘΝΙΑ 2014 κατόπιν προτάσεως της Ενωσης Γυναικών Κύθνου και θα παρουσιαστούν στις 26 Ιουλίου, ώρα 21.00, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Ακίνδυνου στο Μέριχα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η συνθέτης του ομώνυμου τραγουδιού Χλόη Λάμπρου και η Χορωδία Κατηχητικού της Χώρας!
      Θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο, μουσική, τραγούδι και όλα τα παιδιά θα πάρουν από ένα δωράκι.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS