Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Σε Ανεμομπελάδες και η ... Πρέβεζα!

Σε ανεμομπελάδες και η ...Πρέβεζα


Μετά την επιτυχημένη πορεία των δύο μυθιστορημάτων της «Ταξίδι στην ομίχλη» και «Σε ελεύθερη πτώση», η Κάκια Ξύδη έρχεται για να μας βάλει σε μπελάδες. Τι μπελάδες; «Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες» 
To Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ώρα 19.00, η Κάκια Ξύδη θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Πρέβεζα καλεσμένη του Δήμου, στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.
Η παρουσίαση θα γίνει από τη συγγραφέα του βιβλίου Κάκια Ξύδη, ενώ η αρχαιολόγος-συγγραφέας Δήμητρα Νικολάου με τις κόρες της Λουίζα-Εκάτη Φαρμάκη και Ανδρομάχη-Φαίδρα Φαρμάκη θα μιλήσουν και θα δραματοποιήσουν σκηνές του παραμυθιού. Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Αλεξάνδρα Κωστάκη θα μιλήσει για το σύνολο του έργου της συγγραφέως και για το μυθιστόρημα Σε ελεύθερη πτώση. Το ομώνυμο τραγουδάκι θα ερμηνευτεί από καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ».
   
      Παρέα με τα μελτέμια που φυσούν το καλοκαίρι στις Κυκλάδες, ακολουθούμε την πορεία της Ελενίτσας που δεν έτρωγε και αδυνάτισε τόσο πολύ που μια μέρα ήρθε ένας άνεμος από τον βορρά και τη σήκωσε ψηλά. Έτσι βλέπουμε μαζί της τα νησιά μας και τις γαλάζιες θάλασσες του Αιγαίου μέχρι που ο αέρας αρχίζει να την προσγειώνει και να την ξαναπαίρνει σε ένα ταξίδι που φαίνεται να μην έχει τέλος. Όμως το σημαντικό είναι να τρως για να υπάρχεις, για να μπορείς να πετάς με τη φαντασία σου, και επειδή είναι επιλογή σου, και όχι να σε παίρνει ο αέρας σαν καρυδότσουφλο. Ίσως αυτό να είναι και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου.

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά, ένα βιβλίο που σέβεται την ελληνική γλώσσα και την παράδοση, τονίζει τον θεσμό της οικογένειας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης. Μιλάει για τη σωστή διατροφή, περιλαμβάνει οδηγό βιταμινών  και ξεσηκώνει τα παιδιά με το όμορφο τραγουδάκι του.
Σας περιμένουμε με πολλές εκπλήξεις, μικρό θεατρικό δρώμενο και δωράκια για όλα τα παιδιά!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS