Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Ρόδι, ο κόκκινος καρπός της υγείας και της καλοτυχίας.

Ρόδι, ο κόκκινος καρπός της υγείας και της καλοτυχίας.
     Η ροδιά, στην άκρη του κήπου, μοιάζει με φουντωτή νυφούλα. Έχει καταπράσινα στενόμακρα φύλλα και από τα κλαριά της που λυγίζουν από το βάρος κρέμονται τα κοκκινομάγουλα παιδιά της. Με περισσή φροντίδα τα έχει μεγαλώσει για να μας τα δώσει στο τέλος του Οκτώβρη.
Κόκκινα σαν ρουμπίνια είναι τα λαχταριστά σποράκια του ροδιού που έχουν πολλαπλές ιδιότητες και χρήσεις. Η φύση έχει φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο να κλείσει μέσα σε μια σκληρή φλούδα τους πολύτιμους καρπούς της. Έχει βάλει και μια λεπτή κίτρινη μεμβράνη σαν χώρισμα στο κάθε διαμέρισμα για να τους προστατεύσει και να μας τους παραδώσει φρέσκους και νόστιμους.

Έτσι, λίγο πριν αρχίσουν τα κρύα του χειμώνα, μπορούμε να κόψουμε τα ρόδια να τα καθαρίσουμε και να γευτούμε τους γλυκύτατους καρπούς τους. Για να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας με τις πολλές βιταμίνες (Α, C, E, φυλλικό οξύ) και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν. Για να αντιμετωπίσουμε την καταπόνησή του και να τον προστατεύσουμε από τα κρυολογήματα και τις λοιμώξεις.
Βέβαια το ρόδι προστατεύει επίσης την καρδιά μας και είναι σημαντικός σύμμαχος κατά του καρκίνου και όχι μόνο. Κάνει καλό στο δέρμα, έχει αντιγηραντικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες, και γενικότερα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
Το ρόδι διατηρείται σε ψυχρό μέρος για πολύ καιρό για να αποτελέσει και το γούρι μας στην αρχή του χρόνου.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόδι θεωρείται, από διάφορους λαούς και πολιτισμούς, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν κατοικήσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι, πράγμα που κάνουμε ακόμα και στις μέρες μας.
Γι’ αυτό κι εγώ σπάω ένα ρόδι σήμερα στο ιστολόγιό μου, για να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη ομορφιά, υγεία και αφθονία!!!

Αναλυτικό πίνακα με τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά κάθε τροφής, θα βρείτε στο παραμύθι μου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Οσελότος, Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου