Από το Blogger.
RSS
Container Icon

Ανεμομπελάδες θα φθάσουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ελασσόνα


Οι Ανεμπομπελάδες στις Κυκλάδες ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα



9/11/13 "Λουκούμι" Αβησσυνίας 3 Μοναστηράκι
Χριστίνα Φάλκου, Θεανώ Λιβιεράτου, Κάκια Ξύδη,
Χλόη Λάμπρου (που συνέθεσε το τραγούδι Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες
το ερμηνεύει με το ντέφι της), Ρόζα Βερροιώτη, Βασιλική Καραναστάση

Κων/να Αλαφούζου, Χλόη Λάμπρου, Σέβη Τηλιακού,
Κάκια Ξύδη Χριστίνα Φάλκου, Θεανώ Λιβιεράκου,
Ρόζα Βερροιώτη, Βασιλική Καραναστάση
7/12/13 ICOMOS σε συνεργασία με την Ενωση Γυναικών Κύθνου
και την UNESCO


14/12/13 Βιβλιοπωλείο Φλωράς, Μαρούσι.
Χλόη Λάμπρου, Ιωάννα Ταγκάλη, Κάκια Ξύδη

Ζέφη Μελέτη, Έλενα Κωνσταντοπούλου
21/12/13 Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Η παιδική χορωδία "Ταϋγέτη"
υπό την διεύθυνση της Μυρσίνης Πολυμενάκου ερμηνεύει το τραγούδι
Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες
Ποτούλα Πασχαλίδη, Κυριάκος Γεωργακάκος, Μυρτώ Ξύδη,
Αφροδίτη Παπασπυριδάκου,
Αφροδίτη Γιαννιά, Κατερίνα Ψυχογιού, Παναγιώτα Βάθη

Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις σε Αθήνα και Σπάρτη, η Κάκια Ξύδη επιστρέφει για να βάλει και άλλο κόσμο σε μπελάδες. Τι μπελάδες; "Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες"  

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 5 η ώρα το απόγευμα, φιλοξενούμενη της ομάδας Μονογονεϊκών Οικογενειών Θεσσαλονίκης/Ελλάδας η συγγραφέας, θα παρουσιάσει το παραμύθι της Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες, στην Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Βάκχου 19-23.
Για το βιβλίο στην θα μιλήσουν οι μαθήτριες Ειρήνη Παπαζαχαρίου και Κατερίνα Μόσχου, η Εμμυ Μπαχτσεβάνη με την κόρη της Κωνσταντίνα Δελίογλου θα αυτοσχεδιάσουν με αφορμή το παραμύθι, ενώ η Βέρα Αντωνιάδου με την κόρη της Αγγελική Καραναστάση θα τραγουδήσουν το ομώνυμο τραγουδάκι.

Και λίγο πριν την εκπνοή του 2013, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 11.30, η Κάκια Ξύδη θα ολοκληρώσει τις παρουσιάσεις του χρόνου που φεύγει στην Ελασσόνα, στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη σε μια εκδήλωση που έχει οργανωθεί με την συνεργασία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ρόζα Βερροιώτη, εκπαιδευτικός, που με την κόρη της Βασιλική Καραναστάση θα αυτοσχεδιάσουν με αφορμή το παραμύθι, και η Βέρα Αντωνιάδου, εκπαιδευτικός που με την κόρη της Αγγελική Καραναστάση θα ερμηνεύσουν και το ομώνυμο τραγουδάκι.

  «Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά...» είπε η υπεύθυνη των βιβλιοπωλείων Φλωράς, κυρία Στέλλα Φλωρά, «σέβεται την ελληνική γλώσσα και την παράδοση, τονίζει τον θεσμό της οικογένειας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης. Τονίζει τη σωστή διατροφή με τον οδηγό βιταμινών που περιλαμβάνει και ξεσηκώνει τα παιδιά με το όμορφο τραγουδάκι του...»

            Παρέα με τα μελτέμια που φυσούν το καλοκαίρι στις Κυκλάδες, ακολουθούμε την πορεία της Ελενίτσας που δεν έτρωγε και αδυνάτισε τόσο πολύ που μια μέρα ήρθε ένας άνεμος από τον βορρά και τη σήκωσε ψηλά. Έτσι βλέπουμε μαζί της τα νησιά μας και τις γαλάζιες θάλασσες του Αιγαίου μέχρι που ο αέρας αρχίζει να την προσγειώνει και να την ξαναπαίρνει σε ένα ταξίδι που φαίνεται να μην έχει τέλος. «Ταξιδιάρικο παραμύθι, που τα έχει όλα, δράση, αγωνία, νοσταλγία, αγάπη, φόβο, κίνδυνο και όλα αυτά πασπαλισμένα με τη μυστική, μαγική χρυσόσκονη που έχει η πένα της Κάκιας» είπε η μαθήτρια Ιωάννα Ταγκάλη κατά την παρουσίαση του βιβλίου. Και όπως τόνισε η εκπαιδευτικός και μητέρα Ρόζα Βερροιώτη «το σημαντικό είναι να τρως για να υπάρχεις, να τρως για να μπορείς να πετάς με τη φαντασία σου, και επειδή είναι επιλογή σου, και όχι να σε παίρνει ο αέρας σαν καρυδότσουφλο». Ίσως αυτό να είναι και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου